Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Film en video

Golden Shine is ook gespecialiseerd in film- en video opname's.

Voor de 48 Hour Film Project heeft Golden Shine Visgaie de make-up verzorgd voor de acteur en actrices.

Het filmpje is te zien op: www.youtube.com/watch?v=ivTaB4Y-kqI

Voor de opnames van de videoclip van de girlsband 'Camee' heeft Golden Shine Visagie de make-up verzorgd. De videoclip van de girlsband 'Camee' is te zien op: https://youtu.be/4pp8YpYpSX8

Voor een van de uitzendingen van RTV Noord Holland heeft Golden Shine Visagie de make-up verzorgd voor de presentatoren.

Voor de rechtswinkel in Utrecht heeft Golden Shine de visagie verzorgd voor een online commercial.

Voor TEDx Education Amsterdam verzorgd Golden Shine Visagie jaarlijks de make-up voor de sprekers en de artiesten.

Voor DEP Studio Support heeft Golden Shine Visagie de make-up verzorgd voor een

bedrijfspromotiefilm.

Voor Nicole's Gooisch Blad van Nicole des Bouvrie, verzorgt Golden Shine Visagie de make-up van de cover van het blad en voor de sprekers en artiesten bij de lanceringen van de nieuwe edities.

Voor Radio 6fm In Business heb ik een aantal keer de make-up verzorgt voor radio dj Kent Hanson.

Voor het televisieprogramma van SBS 6 'Steenrijk en Straatarm' heeft Golden Shine Visagie de make-up verzorgd tijdens de opnames.

Tips tijdens film- en video opnamen

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen tijdens film- en video opnamen. Het jaargetijde speelt mee, is het een binnen- of buiten opname en wat wordt er van je verwacht. Er zijn verschillende scenario's denkbaar tijdens het opnemen van film- en video opnames.

Zorg in ieder geval dat je altijd op tijd bent en goed bent voorbereid en weet wat er van je verwacht wordt. Leef je in de rol en zorg dat je de juiste kleding bij de juiste setting draagt. Indien er kleding wordt verzorgd, zorg dat je je maten goed weet en deze tijdig doorgeeft.

Zorg dat je de dag zelf goed hebt geslapen en ga niet de avond ervoor stappen. Probeer kalm te zijn en oefen van tevoren je tekst. Je kunt dit oefenen in een spiegel, maar je kunt bijvoorbeeld ook opnames maken met je mobiele telefoon. Er zijn ook verschillende technieken en trainingen beschikbaar die je kunt volgen.

Draag comfortabele kleding waar je je goed in voelt. Een opname dag kan erg lang duren en als jij je niet goed voelt in de kleding die je draagt, is dit zichtbaar op het scherm. Zorg er ook voor dat je kleding draagt die niet ritselt of kraakt. Dit zijn storende geluiden die altijd hoorbaar zijn tijdens de opnames. Dit geldt ook voor sieraden. Denk goed na over de keuze van sieraden, of doe dit in overleg. De sieraden kunnen niet alleen storende geluiden maken, maar vallen ook op het scherm meer op. Zorg dat je mobiel altijd op stil staat, of zet deze uit, en laat overbodige voorwerpen, zoals een portemonnee, of kleingeld uit je zakken.

Je kleding moet schoon zijn en zonder kreukels of pluisjes. Dit lijkt misschien een overbodig gegeven, maar toch is het nodig om te vermelden. 

Bij een binnenopname, maar natuurlijk ook een buitenopname, kan het erg warm worden door bijvoorbeeld de lampen die op je schijnen of de zon die brandt, en de zenuwen doen natuurlijkook hun werk, houdt hier rekening mee met je kledingkeuze. Je kunt hierdoor niet alleen overhit overkomen, maar je gaat vooral zweten en je gezicht gaat glimmen. Kleed je daarom niet te dik aan, zorg dat je kledingstukken draagt waarin het zweet niet zichtbaar is (bijvoorbeeld katorn), of neem meerdere kledingstukken mee, maar vergeet vooral je deoderant niet. Het kan natuurlijk ook gaan regenen of sneeuwen bij een buitenopname, houdt hier rekening mee en neem een paraplu mee of een extra dikke jas voor als je een lange tijd moet wachten.

Welke kleuren te dragen bij de opnamen

Kleuren zijn erg persoonlijk. Ben jij een zomertype of een herfsttype, passen nu juist de warme tinten bij jou of de koele tinten, dit is voor ieder erg persoonlijk. Het beste kun je hiervoor een stijladvies vragen.

Kleding met een effen kleur zijn zeker aan te raden tijdens de opnamen. Maar vermijdt een gehel zwarte of wite outfit. Wit zorgt ervoor dat er een reflectie in de camera verschijnt en zwart maakt je gelaatsstrekken hard. Wil je toch zwart of wit dragen, doorbreek dit dan met een kleurige assecoire of blouse. Veilige kleuren om te dragen zijn beige, off-white, grijs, donkerblauw, bruintinten, paars en pastelkleuren.

Probeer kleding met een dukke print of dunne of fijne patronen te vermijden, deze veroorzaken een moirĂ© patroon. De dunnen fijne lijnen kunnen gaan interfereren met de lijntjes van de tv en kunnen ervoor zorgen dat er op het scherm vreemde patronen verschijnen, een interferentiepatroon. 

Draag geen merkkleding

Let ook op merken op je kledingstukken. Zorg dat je kledingstukken draagt zonder een zichtbaar merk, mits je dit hebt afgesproken of dit van je wordt verwacht. Niet iedereen wil geassocieerd worden met een bepaald merk, zorg dat je weet voor wie je reclame maakt. Een ander nadeel van het dragen van merkkleding is dat deze niet altijd gebruikt kunnen worden bij de montage. Het kan wel eens voorkomen dat de film- of video opnamen in spiegelbeeld worden bewerkt.

Greenscreen

Worden de opnames gemaakt met een greenscreen, dan is groen, maar vooral grasgroen dragen niet handig. Bij een greenscreen worden de achtergrondbeelden achteraf gemonteerd, groen is dan een lastige kleur om te bewerken.

0